Çalışmalarımız; gıda güvenliği ve güvencesinin sağlanması, gıda kalitesinin artırılması, biyokontrol ve hızlı tanı yöntemlerinin geliştirilmesi amacına yönelik gıda mühendisliği alanında mikrobiyoloji ve biyoteknoloji konularını kapsamaktadır.
🛇 Derece | 🎓 Kurum | 📅 Yıl |
---|---|---|
Doçent | Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü | 2016- |
Doktora | Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı | 2005-2011- |
Yüksek Lisans | Ankara Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı | 2003-2005- |
🛇 Derece | 🎓 Kurum | 📅 Yıl |
---|---|---|
Doktora | Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü | 2005-2011- |
Yüksek Lisans | Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü | 2003-2005- |
Lisans | Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü | 1999-2003- |
🛇 Derece | 🎓 Kurum | 📅 Yıl |
---|---|---|
Araştırma Görevlisi | Ankara Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü | 2007-2011- |
Doktora Sonrası Araştırmacı | Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü | 2011-2016- |
Doçent | Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü | 2016-…- |
📅 Yıl | 🎔 Başlık | 🛆 Destekleyen Kurum | Görevi | ❓ Durum |
---|---|---|---|---|
2020-2022 | Pediyosin molekülünde yapısal değişikliklerin antimikrobiyal aktivite üzerindeki etkilerinin in siliko ve in vitro yolla araştırılması | TÜBİTAK | Yürütücü | Devam ediyor |
2018-2020 |
DNA ile Modifiye Edilmiş Karbon Nanotüp Esaslı Yenilikçi Esnek Elektrotların Geliştirilmesi ve Elektrokimyasal Bisfenol A Tayininde Kullanımı |
Necmettin Erbakan Üniversitesi BAP | Araştırmacı | Devam ediyor |
2011-… | Şalgam suyundan laktik asit bakterilerinin izolasyonu, tanımlanması ve fenolik asit dekarboksilaz enzim üreten suşların seçimi | Ankara Üniversitesi BAP | Araştırmacı | ✓ |
2010 | Complex multifunctional experiments to collect data for thermal inactivation of Listeria monocytogenes | USDA (Amerika Birleşik Devletleri) | Araştırmacı | ✓ |
2008 | Detection of pathogens in infant formula | Nottingham Trent University (İngiltere) | Araştırmacı | ✓ |
2007-2008 | Sucuktan izole edilen laktik asit bakterilerinin antimikrobiyel özelliklerinin belirlenmesi ve bakteriyosin üreten türlerin seçimi | Ankara Üniversitesi BAP | Araştırmacı | ✓ |
2003-2006 | Ko-immobilize Amiloglikozidaz Z. mobilis Hücreleri ile Akışkan Yataklı Biyoreaktörde Nişastadan Etil Alkol Üretimi | Ankara Üniversitesi Biyoteknoloji Enstitüsü (DPT) | Araştırmacı | ✓ |
2017-2018 | Elektrokimyasal laktat biyosensörü üretimi ve tayin sınırının belirlenmesi | Ankara Üniversitesi BAP | Yürütücü | 🔄 |
2015-2017 | Çiğ et karışımlarında farklı türlere ait etlerin Fourier-Dönüşümlü Kızıl Ötesi (FT-IR) spektroskopisi kullanılarak belirlenmesi | TÜBİTAK | Araştırmacı | 🔄 |
2015-2016 | Bulk-fill dental kompozitlerin insan gingival fibroblastları üzerine sitotoksisitesinin gerçek zamanlı icelligence analizi ile değerlendirilmesi | Ankara Üniversitesi BAP | Araştırmacı | ✓ |
📅 Öğrenci | 🎔 Başlık | ❓ Durum |
---|---|---|
Burcu Türkmen | Dental Plak Oluşumundan Sorumlu Mikroorganizmaların Bazı Gelişme Parametreleri ve Bitki Ekstraktlarına Dirençlilikleri | 🔄 |
Özüm Özoğlu | Enzim Temelli Amperometrik Laktat Biyosensörü Üretimi ve Tayin Sınırının Belirlenmesi | 🔄 |
🎔 Başlık | 🛆 Kategori | Yazar(lar) | |
---|---|---|---|
Cytotoxic effects of contemporary bulk-fill dental composites: a real-time cell analysis | Dental Materials Journal | Demirel, G., Gür, G., Demirsoy, F.F., Altuntas, E.G., Yener-İlçe, B., Kılıçarslan, M.A. | 2020, 39(1):101-110, doi:10.4012/dmj.2018-336. |
Differentiation of Beef Mixtures Adulterated With Chicken or Turkey Meat Usıng FTIR Spectroscopy | Journal of Food Processing and Preservation | Deniz E, Altuntas EG, Nasit I, Ayhan B, Demiralp DO Candogan K. | 2018, DOI: 10.1111/jfpp.13767 |
RS sample: Can be guide for empirical treatment of haematological malignancy patients?. | Microbial Pathogenesis, Microbial Pathogenesis | Kaskatepe B, Suzuk S, Mumcuoglu I, Ozet G, Altuntas EG. | 2018, 125, 164–167. |
Biyosensörler: Gıda ve Sağlık Alanında Laktat Biyosensörleri | Türk Yaşam Bilimleri Dergisi | Ozoglu O, Unal MA, Altuntas EG. | 2017, 2(2):180-193 |
Identification of Meat Species by Using Molecular and Spectroscopic Techniques | Turkish Journal of Agriculture-Food Science and Technology | Altuntas EG, Deniz E, Ayhan B, Candogan K, Demiralp DÖ. | 2016, 5(5):488-492 |
Determination of phenolic acid decarboxylase produced by lactic acid bacteria isolated from shalgam (şalgam) juice using green analytical chemistry method | LWT – Food Science and Technology | Okcu G, Ayhan K, Altuntas EG, Vural N, Poyrazoglu ES. | 2016, 66: 615-621 |
Isolation, identification and characterization of Staphylococcus epidermidis in human milk | LWT Food Science and Technology | Altuntas EG. | 2015, 60(1): 36-41 |
Purification and mass spectrometry based characterization of a pediocin produced by Pediococcus acidilactici 13 | Molecular Biology Reports | Altuntas EG, Ayhan K, Peker S, Ayhan B, Demiralp DO. | 2014, 41(10): 6879-6885 |
The interactions between esp, fsr, gelE genes and biofilm formation and pfge analysis of clinical Enterococcus faecium strains | African Journal of Microbiology Research | Diani M, Günay Ö, Ariafar MN, Yuksel FN, Altuntas EG, Akcelik N. | 2014, 8(2): 129-137. |
Predictive model for the reduction of heat resistance of Listeria monocytogenes in ground beef by the combined effect of sodium chloride and apple polyphenols | International Journal of Food Microbiology | Juneja VK, Altuntas EG, Ayhan K, Hwang C, Sheen S, Friedman M. | 2013, 164(1): 54-59 |
Ethanol production from starch by co-immobilized amyloglucosidase – Zymomonas mobilis cells in a continuous stirred bioreactor | Biotechnology & Biotechnological Equipment | Altuntas EG, Ozcelik F. | 2013, 27(1): 3506-3512 |