SİSBİYOTEK laboratuvarlarından hizmet almak istiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
Enstitümüz SİSBİYOTEK laboratuvarları kurulduğu günden beri ülkemizin bütün akademik birimlere, kamuya ait ve özel kurumlara hizmet vermektedir. Hizmet kural ve şartlarımız internet sitemizde Hizmetler bahsi altında yer alan Hizmet İlkelerinde ayrıntılı olarak açıklanmaktadır.
Buradaki açıklamalar sorularınıza cevap vermediği takdirde Laboratuvar Eğitim ve Hizmet Koordinatörümüz Blm. Uzm. Meral Altuner’e telefon veya eposta ile ulaşabilirsiniz.
Tübitak, BAP, AB projesi yazıyorum hizmet alımı için sizden proforma alabilir miyim?
Enstitümüz proje başvuru aşamasında hizmet alımları için proforma fatura verebilmektedir. Bunun için lütfen Hizmet ve Araştırma Destek Portalına kayıt olarak talebinizi ayrıntıları tanımlayın. Sistem üzerinden Laboratuvar Eğitim ve Hizmet Koordinatörümüze ulaşan talebiniz konu uzmanı ilgili birim sorumlusu öğretim üyesine iletilecektir. Talebinizin ayrıntıları dikkate alınarak istediğiniz hizmet alımının kapsamı netleştirecek sonrasında proformanızın hazırlanarak sistem üzerinden size iletilecektir.
SİSBİYOTEK laboratuvarlarından hizmet almak istiyorum. Ayrıca örneklerimin işlemleri sırasında ben de deneyleri izlemek istiyorum. Bu talep uygun görülebilir mi?
Enstitümüz öncelikle bir eğitim kurumudur. Bu nedenle bu tip talepler prensip olarak olumlu değerlendirilmektedir. Ancak SİSBİYOTEK'teki araştırmacı ve lisansüstü öğrenci yoğunluğu nedeniyle bu talepler öncelikle talebin gerçekleştirileceği birimin sorum öğretim üyesi tarafından, hizmet alımı yapılacak birimin yoğunluğu dikkate alınarak talep sahibine uygun gün ve zamanlar Enstitü Müdürlüğü'nce bildirilmektedir.
SİSBİYOTEK laboratuvarlarından hiç bilgi ve tecrübem olmayan bir konuda hizmet almak istiyorum. Deneylerin planlanması, analiz ve yorumlanması aşamasında SİSBİYOTEK Laboratuvar’dan destek alma şansım var mı?
Enstitümüz sahip olduğu bilgi birikimini talep sahipleri ile paylaşmaktan mutluluk duymaktadır. Bu soru kapsamında ifade edilen deney tasarım, analiz ve yorumlanması aşamaları Enstitümüzden danışmanlık alınmasını gerektirmektedir. Bu çerçevede talep sahibinin ihtiyaçları öncelikle Laboratuvar Eğitim ve Hizmet Koordinatörünce belirlenecek, gerekli olduğu durumda talep sahibi birim uzmanları ile görüşerek ayrıntıları görüşebilecektir.
Öğrenci alım koşullarınız nelerdir?
Öğrenci alım koşullarımız her yıl güncellenmek beraber son yılın alım koşulları aşağıdaki gibidir.
ÖN BAŞVURU KOŞULLARI:
YÜKSEK LİSANS
DOKTORA
YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLER
Enstitünüze özel öğrenci olarak başvurmak istiyorum. Neler yapmam gerekiyor?
Sınavı kazandım, kayıt yaptırmaya hak kazandım şimdi ne yapmam gerekiyor?
Gerekli bilgiler her dönem başında ilan edilmektedir.
Enstitü lisansüstü programına kabul edildim, danışman hocamı nasıl belirleyeceğim?
Enstitümüz lisansüstü öğrenci kadroları her dönemin sonunda Enstitü Yönetimi tarafından Enstitü Genel Kurul hocalarına gönderilen lisansüstü öğrenci talep dilekçeleri dikkate alınarak belirlenmektedir. Her dönem hangi Enstitü Genel Kurulu Öğretim Üyelerinin lisansüstü öğrenci alacağı ve hangi konuda tez çalışması yapılacağı mülakat öncesi Enstitümüz İnternet Sitesinde duyurulmaktadır. Öğrenci adayları ve öğrencilerimiz öğrenci talebinde bulunmuş hocalarımızla danışmanlık konusunda görüşmeleri gerekmektedir.
Enstitü lisansüstü programına kabul edildim, Enstitü SİSBİYOTEK Laboratuvarından yararlanabilecek miyim?
Çalışmalarını SİSBİYOTEK'te yürütmekte olan Enstitümüz kadrolu öğretim üyelerimizin danışmanlığını yürüttükleri öğrencilerimiz, tam zamanlı olarak SİSBİYOTEK'te çalışmaktadırlar.
Genel Kurulumuzun diğer öğretim üyeleri ile tez çalışmalarını yürüten öğrencilerimiz ise tez projeleri kapsamında gerektiğinde Enstitü Hizmet ve Araştırma Destek Portalı üzerinden başvurarak çalışmalarının ilgili kısmını tam zamanlı veya yarı zamanlı olarak SİSBİYOTEK laboratuvarlarında sürdürmeleri mümkündür.
Yüksek Lisans/Doktora için alacağım zorunlu dersler nelerdir?
Kayıt olacağınız programların zorunlu ders listelerine websitemizdeki Lisansüstü Eğitim Programları bağlantısı üzerinden erişebileceğiniz Ankara Üniversitesi Bologna Koordinatörlüğü sayfalarından ulaşabilirsiniz.
Yüksek lisans derslerimi tamamladım ne zaman seminer ve tez önerisi verebilirim?
Doktora derslerimi tamamladım ne zaman seminer sunumu ve doktora yeterlilik sınavına girebilirim?
Doktora yeterlilik sınavında başarılı oldum. Şimdi ne yapmam gerekiyor?
TİK raporlarımı ne zaman getireceğim?
Tez çalışmalarımı tamamladım, tez savunmaya girmem için gereken evraklar nelerdir?
Savunmaya girecek olan öğrenci:
Yazımı biten tezini eposta ile tezi Enstitünün tez yazım kurallarına uygunluğunun kontrolü için ABD öğretim üyelerinden Doç. Dr. Öğr. Üyesi Arzu ATALAY’a ve öğrenci işleri birimine (erzincan@ankara.edu.tr) gönderir.
Tez ana metni dışında yer alan “kapak, önsöz, özet, içindekiler, simgeler-kısaltmalar sayfası, şekiller-tablolar sayfası, dipnotlar, kaynaklar(bibliyografya), ekler, özgeçmiş vb.” kısımları çıkarılacak, geri kalan kısım Word dosyası olarak kayıt edilecek. e posta olarak rezastemcell@gmail.com Öğr. Gör. Dr. M.Reza Dastouri’ya gönderilecek. İntihal raporu iki iş günü içinde çıkarılıp mailinize gönderilecektir. Benzerlik oranının %10 u geçmemesi ayrıca tek bir kaynakla eşleşme oranı %2 yi geçmemesi gerekmektedir. Benzerlik oranında tüm sorumluluk öğrenci ve tez danışmanına aittir. Raporun danışman hocanız tarafından imzalanması gerekmektedir.
Turnitin denetiminden geçen öğrenci tez taslağını, yazım kurallarına uygun olduğunu belirten eposta çıktısı, turnitin tarama raporu ve tez oluşturma jürisi dilekçesi ile birlikte Biyoteknoloji ABD Sekreterliği'ne teslim eder. ABD önerisi ve Enstitü Yönetim Kurulu kararı ile oluşturulan jüriye savunmadan 15 gün önce tez taslağı teslim edilir. Öğrencinin jüri belirleme tarihinden itibaren yönetmelik gereği 1 ay içerisinde savunmaya girmesi gerekir. Öğrenci savunmaya girmeden 1 hafta önce tez savunma konu ve tarihinin duyurusunun ilan edilmesi gerekir. Savunmaya girerken Tez değerlendirme sınav tutanağı ve katılım listesi formlarının hazırlanması ve tamamlanmış tutanak ve listenin savunma sonrasında Öğrenci İşleri Birimine teslim edilmesi gerekmektedir.
Tez savunmada başarılı bulundum şimdi ne yapacağım?
Mezun oldum ilişiğimi nasıl keseceğim?
Mezun olan öğrenci, Öğrenci İşleri Daire başkanlığına gidip öğrenci kimlik kartını teslim edip ilişiğini kesecektir.